index

Sjokoladekake med krem og bær

Sjokolade
Annet
1 - 2 timer

Denne oppskriften på sjokoladekake med krem og bær kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

Bunn:
1. Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.

2. Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.

3. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.

Krem:
4. Pisk kremfløte, sukker og vaniljeessens til stiv krem.

Sjokoladeglasur:
5. Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.

Montering:
6. Del kaken i to eller tre lag.

7. Fyll krem og friske bær mellom lagene.

8. Hell den varme sjokoladeglasuren over kaken og sett kaldt til kaken har satt seg.

9. Pynt med mer krem og flere bær.

  • Tid: over 60 min
  • Vanskelighetsgrad: middels
  • Porsjoner: 12

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
110 g smør
275 g sukker
3 egg
140 g hvetemel
50 g kakaopulver
1/2 ts bakepulver
1 dl melk

Krem:
5 dl kremfløte
50 g sukker
1 ts vaniljeessens

Sjokoladeglasur:
200 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1/2 dl vann
50 g sukker
20 g smør

Friske bær:
rips, blåbær, bringebær, bjørnebær mv.