index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sigrid Bonde Tusviks bryllupskake

Iskrem
30 - 60 min

Her er oppskriften på Sigrid Bonde Tusviks bryllupskake som Ida lagde i programmet Vi elsker baking på TV3 play. Dette er en kake med sukkerbunn med fyll av vaniljekrem. Kakene er dekket med smørkrem og hvit fondant. Programmet ble publisert i februar 2014.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Ha smør, vaniljestang og sukker i en kjøkkenmaskin og miks på medium hastighet i 5 minutter. Tilsett 1 egg av gangen og miks i 1 min mellom hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og melk og bland godt. Kle bunnen i to 20 cm runde kakeformer og to 15 cm runde kakeformer med bakepapir og smør sidene med smeltet smør. Fordel røren likt i kakeformene. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter.

Avkjøl på rist. Når kakene er helt avkjølt deles hver kake i to emner hver slik at du har 8 deler.

Vaniljekrem:

Kok opp melk og frøene av ½ vaniljestang. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maisstivelse I en bolle. Hell den varme melken forsiktig over eggeplommene mens du pisker kraftig. Hell alt tilbake i gryten og varm opp mens du rører kraftig til kremen tykner.  Avkjøl kremen i kjøleskapet.

Fordel vaniljekremen mellom alle kakelagene sammen med friske bær.

Du skal nå stå igjen med en høy 20 cm kake og en høy 15 cm kake. Begge kakene skal ha tre lag med vaniljekrem mellom kakelagene.

Smørkrem:
Kjør smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin. Tar ca. 5 minutter på høy hastighet. Dekk begge kakene med smørkremen, hele kaken skal være dekket. Både sidene og toppen. Få kremen så jevn som mulig. Sett de to kakene i kjøleskapet over natten så smørkremen stivner. Rull ut hvit fondant og dekk kakene. Du må ha en 15 cm plate under den minste kaken. Det er også viktig at du bruker pinner til å støtte opp den største kaken invendig. Alt av utstyr får du hos cacas. Sett den minste kaken oppå den største. Pynt kaken etter eget ønske.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

200g mykt smør
400g sukker
4egg
200g melk
4 tsbakepulver
4ts vaniljesukker
400g mel

Vaniljekrem:
600g h-melk
6eggeplommer
200g sukker
4ss maisstivelse
1 vaniljestang (frøene)

Smørkrem:
600 gram smør
400 gram melis