index

Runde knekkebrød

Vegetar
Skandinavisk
1 - 2 timer

Enkle og gode knekkebrød som smaker godt til frokosten. Knekkebrødet er grovt og sunt, og holder deg mett frem til lunsj. Denne oppskriften er levert av Opplysningskontoret for brød og korn.

1. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Elt deretter inn fingervarmt vann. Dekk bakebollen med plast. La deigen heve i ca. en time til minst dobbelt størrelse.

2. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i 20 like store emner. Kjevle runde, tynne leiver. Stikk ut hull i midten med et glass eller lignende. La dem heve i ca. 15 minutter. Prikk med gaffel eller spisepinne.

3. Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.

Tips: Oppbevares tørt i boks eller på tørkerullholder som vist på bildet.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt hvete, grov
1 pk tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann