index

Påskekake med krem

Sjokolade
Norsk
2 - 4 timer

Denne oppskriften på påskekake med krem kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

1. Sett ovnen på 180 °C.

2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle. Ha i egg og visp sammen.

3. Sikt mel, kakao, natron og bakepulver sammen i en bolle.

4. Bland melk og kefir. Rør kakao og kefirmelken vekselvis inn i eggedosisen, litt av gangen. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.

5. Smør en springform, dia. 20 cm, eller 6 små ildfaste porsjonsformer med smør og hvetemel. Hell blandingen i formene. En stor kake bør steke i 1 time og 10 minutter. Små kaker kan steke i 30 - 40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om kaken er ferdig.

6. Ta kaken ut og la den avkjøles helt før den pakkes i plast. La kaken stå til neste dag.

Appelsinkrem:
1. Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes rundt ti minutter for å få riktig konsistens.

2.Smak til med saftspen fra en appelsin og revet appelsinskall.

Montering:
1. Del kakebunnen i to, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.

2. Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken.

3. Pynt med hakket kjekssjokolade og små påskeegg.

Tips: Stek dagen før servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

230 g smør
225 g sukker
1 ss vaniljesukker
3 egg, romtempererte
450 g hvetemel
150 g kakaopulver
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kefir
100 g kjeks sjokolade (kvikk lunsj)
10 g smør til formen
3 ss hvetemel til formen

Appelsinkrem:
500 g smør
500 g melis
1 ts vaniljesukker
1 økologisk appelsin

Pynt:
Kvikklunsj
Sjokoladeegg / mandelegg