index

Ostekake med sjokoladelokk

Sjokolade
1 - 2 timer

Ostekake med sjokoladelokk er en velsmakende variant som pynter opp på kakebordet. Oppskriften er levert av Opplysningskontoret for brød og korn.

Kakebunn:
1. Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg, mel og bakepulver. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet i ca 30 minutter.

2. Kjevl deigen til en flat sirkel som passer i en 24 cm springform.
Stek bunnen midt i ovnen ved 165 °C i 25 minutter. Avkjøl.

Ostekrem:
3. Visp kremost og limesaft til en glatt røre.

4.Pisk sammen sukker og eggeplomme i en bolle i vannbad og varm til ca 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin til lett og luftig.

5. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter. Press ut vannet og smelt gelatinen i en kjele på svak varme.

6. Pisk kremosten inn i den smeltede gelatinen, litt av gangen.
Bland kremosten og eggeblandingen, og vend forsiktig inn pisket krem.

7. Hell ostekremen over kakebunnen i springformen og sett i kjøleskapet til ostekremen er stivnet.

Sjokoladeglasur:
8. Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.

9. Hell den varme sjokoladeglasuren over ostekaken og sett kaken kjølig til sjokoladen er stiv.

10. Varm kakeformen utenpå med en hårføner, og løsne formen forsiktig fra kaken før servering. Pynt med friske blomster og bringebær.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
300 g romtemperert smør
200 g melis
2 stk egg
500 g hvetemel
2 ts bakepulver

Ostekrem:
500 g kremost naturell
saft av en presset lime
90 g sukker
4 stk eggeplomme
9 stk gelatinplater
2 1/2 dl kremfløte
Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
1/2 dl vann
50 g sukker
200 g mørk sjokolade , hakket
20 g smør

Pynt:
Blomster og friske bringebær