Ostekake med blåbær
Denne oppskriften på ostekake med blåbær kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no
1. Pisk egg og sukker lett og luftig. Sikt inn de andre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en springform, 24 cm i diameter.
2. Stek kaken ved 180 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
3. Pisk kremost til den er luftig. Tilsett revet skall av to lime og saften av den ene limen og melis. Pisk godt sammen.
4. Del kakebunnen i tre lag. Fordel ostekremen mellom lagene og på toppen av kaken. Pynt med blåbær.
Ingredienser
Beregnet for 2 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Kakebunn
4 egg
200 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ostekrem:
400 g kremost naturell
2 lime
100 g melis
250 g blåbær til pynt