index

Mokka fudge kake

Sjokolade
Annet
1 - 2 timer

Denne oppskriften på mokka fudge kake kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

Lag glasuren først:

1. Bland alle ingrediensene sammen og pisk i et par minutter. Dekk skålen med plast og la den stå kjølig i 3-4 timer.

2. Pisk smør og 200 g av sukkeret lett og luftig. Skill eggeplomme og eggehvite og tilsett en eggeplomme av gangen i smør/sukker-blandingen. Tilsett deretter den smeltede sjokoladen. Vend inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, pulverkaffe, melk og rømme.

3. Pisk eggehvitene stive, tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend eggehviten forsiktig inn i kakedeigen.

4. Fordel røren i to godt smurte 22 cm springformer og stek ved 180 °C i ca 30 minutter.

5. Avkjøl kakene og del hver kakebunn i to lag. Fordel glasuren mellom alle lag og på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

85 g smør
280 g sukker
3 egg
85 g smeltet mørk sjokolade
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/4 dl melk
4 ts pulverkaffe
1 1/4 dl lettrømme

Glasur:
250 g smeltet sjokolade
75 g smeltet smør
2 1/4 dl espressokaffe
2 ts vaniljesukker
450 g melis