index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Vaniljekrone

Kjøtt
1 - 2 timer

Deltakerne i MasterChef måtte lage denne desserten uten at de fikk vite hvordan den skulle se ut. Det behøver ikke du!

Kakebunn

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk deretter eggene iherdig med vann, vanilje, sukker og salt, til en fin og luftig marengs.
  3. Sikt inn mel og bakepulver, og vend forsiktig til massen er homogen og smidig.
  4. Hell massen ut på et stekebrett, og bak  den i ovnen til den er gylden og gjennomstekt.
  5. Stikk ut ønsket størrelse ved hjelp av utstikker.

Vaniljekrem

  1. Ha fløte og vanilje i en kasserolle og kok opp.
  2. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og hell litt av den varme fløten i eggeplommene mens du rører kraftig.
  3. Tilsett deretter resten av fløten. Hell dette tilbake i gryten og varm den til ca 85 grader, over svak varme og ved konstant omrøring.
  4. Sikt kremen og sett den i kjøleskapet.

Rørte bringebær

  1. Skrap vaniljefrøene ut av stangen og bland med sukkeret.
  2. Vend forsiktig bringebærene sammen med vaniljesukkeret og la stå.

Marengs

  1. Kok vann, 150 g sukker, glukose til det når en temperatur på 117 grader.
  2. Pisk eggehvitene nesten stive med de 40 g sukker som er igjen, og hell deretter den 117 grader varme sukkerlaken i. Det er viktig at den helles i i en tynn stråle.
  3. Pisk videre i ca. 8 minutter.

Marsipan

  1. Dryss melis på bord og kjevle så den ikke sitter fast når man ruller ut.
  2. Rull ut marsipanen i 2 retninger (vannrett og loddrett). Børst av overskytende melis.
  3. Dryss meeeget lett litt melis over formen før marsipanen trykkes ned i formen ved hjelp av en marsipanklump.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
4 egg
160 g sukker
1 ss vann
1 stang vanilje
1 knivsegg salt
120 g hvetemel
1 ts bakepulver

Vanlijekrem:
½ l fløte
1 stang vanilje
6 stk eggeplommer
100 g sukker

Rørte bringebær:
30 g bringebær
30 g sukker
1 stang vanilje

Marengs:
50 g vann
150 g sukker
75 g glukose
100 g eggehviter
40 g sukker

Marsipan:
300 g marsipan
25 g melis