index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Svinehode

Kjøtt
1 - 2 timer

Øre:

  • Varm oljen opp til like før rykepunktet og legg ørene i en etter en.
  • De vil raskt ese opp og skal ikke ha mer enn 5 sekunder i den varme oljen
  • Dryss over salt, mens de fremdeles er varme.

Kjaker:

  • Riv de brasserte kjevene fra hverandre med to gafler
  • Rør andefett inn i kjøttet til det samler seg igjen
  • Smak rilletten til med sitrontimian, finhakket sjalottløk, sennepspulver, salt og pepper

Tunger:

  • Fjern hinnen fra tungen og skjær den i små firkanter
  • Krydre tungen med salt og pepper
  • Pill hjertet av salatene og vask bladene
  • Tilsett plomme eddiken, sennep og pisk en dressing, ved å tilsette olje litt av gangen
  • Hakk purreløk fint og vend i dressingen

Trøffel-krem:

  • Skrell sellerien og skjær den i grove firkanter
  • Kok sellerien i melk og vann- det skal være dekket av væske for å tilberede jevnt
  • Når selleri terningene er møre blendes de med noe av væsken
  • Tilsett væsken litt av gangen for å kontrollere konsistensen- vi ser etter en tykk og glatt puré
  • Smak til med trøffelolje og salt

Anretning:

  • I den ene side av en rund tallerken anrettes rielletten i en firkant- der legges et jevnt lag i ca ½ cm høyde- denne pyntes med vill skogsyre
  • Salatbladene marineres i dressingen sammen med firkanter av tunge
  • På den motsatte side av tallerkenen, legges de marinerte salatbladene og tungen
  • Øverst legges ørechips og små ”dutter” med trøffelkrem rundt salaten

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Øre:
2 stk griseøre
olje til fritering
Sennepspulver

Kjaker:
3 stk brasserte svinekjaker
1 dl andefett
3-5 stilker sitrontimian
1 stk sjalottløk
Sennepspulver

Tunge:
1 stk grise tunge
1 stk radiccio salat
1 stk hjertesalat
10 stk sennepsblader
2 spsk plomme eddik
1 tsk sennep
6 spsk olivenolje
1 bit purreløk

Trøffel-krem:
1/2 stk sellerirot
1/2 l melk
1/2 vann
100 g smør
Trøffelolje

Anretning:
Vill Skogsyre

Relaterte oppskrifter