index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sterk rabarbara med iskrem

Iskrem
30 - 60 min

Her er oppskriften på sterk rabarbara med deilig pepper-iskrem.

Rabarbara:

  • Skrell og skjær ingefær og vanilje og kok det sammen med sukker, sitron og vann.
  • Fjern skallet fra 3 stenger rabarbra og skjær dem i stykker på ca 10 cm
  • Posjer rabarbra stykkene i laken uten at den koker, til rabarbraene er møre og stadig har litt ”bid”
  • Av en annen stang rabarbra lages tynne strimler med en potetskreller, og disse legges i isvann
  • Ta ca ½ dl av posjeringslaken, tilsett en smule frisk chili og kok inn til en tykk sirup

Pepper-iskrem:

  • Knus begge typer pepper og rist dem i en tørr gryte ved høy varme i kort tid
  • Hell melk og fløte over de varme pepperkornene og la blandingen koke opp
  • I mellomtiden piskes sukker og eggeplommer sammen med en el-pisker
  • Sett hastigheten ned på laveste tempo og hell den kokende fløte, under omrøring, direkte i
  • La maskinen kjøre massen sammen ca 3 min
  • Tilsett nitrogen litt av gangen til den rette konsistens oppnås
  • sett straks isen i fryseren

Anretning:

  • bland malto og sitronolje til behagelig smak og konsistens
  • ta strimlene av rabarbra opp av isvannet, og pensle med litt av den reduserte chili-laken
  • plasser 3 stk posjerte rabarbra på en flat tallerken
  • pynt med rabarbra strimler, spansk kjørvel og dryss med malto og crumble
  • lag en flott kule av pepperis og legg ved siden av rabarbraene

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Rabarbara:
1 kg rabarbra
200 g ingefær
1 stang vanilje
400 g l vann
150 g sukker
1 stk sitron
Chili

Pepper-iskrem:
20 g langpepper
10 g szechuan pepper
400 g fløte
200 g hel melk
75 g sukker
100 g pasteuriserte eggeplommer

Anretning:
Malto
Sitronolje
Sitrus crumble
Spansk kjørvel