index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Stekte sardiner med tzatziki og tomatsalat

Gresk
30 - 60 min

Tzatziki:

  • La youghurten renne av seg i et kaffefiler i ca 15 minutter
  • Riv agurken på den grove siden av et rivjern og dryss over med salt for å trekke veske ut av aguken
  • Skvis ut vannet fra den revne agruken ved å vri den
  • Skrap youghurt av kaffefilteret og tilsett agurk
  • Smak til med hvitløk, hvitløkspulver, ouzo, mynte, sitron og friskkvernet pepper

Stekte sardiner:

  • Skjær hodene av og rens sardinene for innvoller
  • Vask de og tørk de forskiktig med litt kjøkkenpapir
  • Legg fiskene på et fat og krydder godt med salt
  • Grill de i ca. 5 minutter på hver side og server med et par godt grillede sitronskiver, hakket purrløk og persille

Tomatsalat med oliventapanade:

  • Velg sorte og grønne oliven etter hva du synes virker smaksmessig fornuftig
  • Bland oliven og litt olje til en fin puré (tapanade)
  • Smak til med skall fra sitron og appelsin
  • Lag en dressing med olje, eddik og sennep. Smak til med revet muskatnøtt
  • Legg tynne ringer av sjarlottløk i vann, opptil like før servering
  • Velg de tomatene du liker best til en liten salat
  • Kutt tomatene og mariner de i dressingen
  • Server tomatsalat med oliventapanade, løkringer og plukket persille
  • Skær tomaterne i mundrette stykker og mariner i dressingen
  • Server med oliventapanade, løg ringe og plukket persille

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tzatziki:
4 dl gresk yoghurt (10 %)
1 agurk
1 ts grovkornet salt
Friskkværnet pepper
Ca 2 fedd hvidløk
Hvitløkspulver
ouzo
sitron
mynte

Stekte sardiner:
5 stk Sardiner
2 stk sitroner
tørket oregano
tørket purreløk
purreløk
persille

Tomatsalat med oliventapanade:
Ca 5 stk tomater
200 g sorte oliven
200 g grønne oliven
1/2 l gresk olivenolje
1 stk sitron
1 stk appelsin
1 stk sjarlottløk
muskatnøtt
Eddik
Persille