index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Saltimbocca

Kjøtt
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på Saltimbocca som deltakerne lagde i den 26. episoden i den tredje sesongen av MasterChef Norge.

  • Skjær kjøttet i skiver a ca. 1 cm
  • Bank kjøttet til tynne schnitzler
  • Legg en skive skinke og et blad salvie på hver skive kjøtt
  • Brett kjøttet og hold det sammen med en tannpirker
  • Stek kjøttet på begge sider og ta ut tannpirkerne før servering

Fritert salvie

  • Skyll salvien under rennende vann
  • Drypp salvien av og tørk på et klede
  • Varm oljen til ca 160 grader og friter salvien i den varme oljen

Saus

  • Hakk sjalottløk og hvitvin fint og sauter i en gryte
  • Tilsett hvitvin og salviestilker og la det redusere til litt mindre enn halvparten
  • Under piskingen tilsettes det kalde smøret i terninger til sausen tykner
  • Smak til med salt og hold sausen lun inntil servering

Hvitløkspuré

  • Bak hvitløken i ovnen på salt på 170 grader til den er mør.
  • Skjær av bunnen. Press hvitløkskjøttet i en blender sammen med olivenolje til en pure.
  • Rens selleriroten for skall og skjær den opp i små terninger.
  • Kok dette i vann og fløte til selleriroten er mør.
  • Kjør selleriroten til en pure. Spe med væsken om nødvendig.
  • Smak pureen til med den bakte hvitløkspasten, salt og sitron. 

Broccoli

  • Rens broccolien for små skudd og skjær bort nedre del.
  • Damp i smør og litt vann.
  • Anrett med litt smuldret picorinno og revet sitronskall.  

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g kalvefilet
4 skiver parmaskinke
4 blader salvie

Fritert salvie
6-8 stk salvieblader
ca 2 dl nøytral olje til fritering

Saus
2 dl hvitvin
Salviestilker
1 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
Kaldt smør i terninger

Hvitløkspuré
1 selleri
1 hvitløk
1/2 l fløte
1/2 l vann
1 sitron

Broccoli
3 stk baby broccoli
1 pk smør
100 g picorinno
1 stk sitron

Relaterte oppskrifter