index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Peach Melba

Frukt og bær
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Peach Melba, som deltakerne fikk som oppgave i episode 36 av sesong 3 av MasterChef Norge. 

Vaniljeis:

  • Kok opp fløte og melk med vanilje
  • I mellomtiden piskes sukker og eggeplommer sammen ved bruk av en kjøkkenmaskin eller stavmikser
  • Sett hastigheten ned på laveste tempo og hell i den kokende fløten under omrøring
  • La maskinen kjøre massen sammen i ca. 3 min
  • Tilsett nitrogen litt av gangen til den rette konsistensen oppnås
  • Sett isen i fryseren

Fersken:

  • Kok opp 1 l vann
  • Snitt et lite kryss på toppen og bunnen av en fersken
  • Blansjer fersken i det kokende vannet og putt direkte i isvann
  • Pell skallet av ferskenen, halver og fjern steinen
  • Kok 250 ml vann med sukker, anis, kardemomme, vanilje og saften fra 1 stk. sitron
  • Putt de halve ferskenene i laken og la de småkoke til de er møre

Bringebærsaus:

  • Kok alle ingrediensene sammen
  • Bland til en smidig puré og hell gjennom en sil
  • Smak evt. til med sukker eller eddik

Anretning:

  • Anrett to halve ferskener på en flat tallerken
  • Bringebærsaus ved siden av
  • Form et ”egg” av iskremen med en varm skje
  • Pynt med gyllne stekte mandler, sitronmelisse, friske bringebær og fløteskum

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vaniljeis:
400 g fløte
200 g melk
75 g sukker
100 g pasteuriserte eggeplommer
2 stk. vaniljestang
1 knivspiss salt

Fersken:
1 l vann
2 stk. fersken
1 stk. anis
4 stk. kardemomme kapsler
250 ml vann
200 g sukker
2 stk. sitron
1 stk. vaniljestang

Bringebærsaus:
150 g bringebær
25 g brunt sukker
1 ss epleeddik