index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Panna Cotta med grillet sitron semi freddo og pistasj

Kjøtt
30 - 60 min

Panna Cotta:

  • Legg gelantinen til bløt i iskaldt vann
  • Skjær vaniljestangen på midten og skrap  ut vaniljekornene. Hell litt sukker på et skjærebrett og gni vaniljekornene i sukker med en kniv, slik at de fordeles i sukker
  • Hell fløte, melk, sukker,  den resterende vaniljestangen, vaniljekorn og sitronskall i i en gryte og varm opp til kokepunktet. Rett før fløten koker, tas den av varmen
  • Ta gelatinen opp fra vannet og press den lett fri for veske
  • Tilsæt gelatinen i fløten og pisk den godt inn
  • Sikt det hele med en fin sil
  • Hell massen i skålen i ca 1 cm tykkelse og sett den rett i kjøleskapet

Semi fredo:

  • Halver sitronene og grill de hardt over høy varme
  • Kok opp sukker, sitronsaft fra de grillete sitronene, samt sitronskal  i en gryte. Kok til sukkeret er helt smeltet, og konsistensen er som tynn sirup
  • Pisk æggehvitene stive og pisk så inn den varme sukkersirupen i, litt og litt av gangen. Pisk det til en stiv marengs
  • Ha eggeplommene i en skål med med 30 g sukker og pisk til en tykk egggekrem
  • Pisk fløten til krem
  • Vend krem med  eggekremen og vend deretter sitronmarengsen i massen
  • Frys til is med nitrogen og sett den i fryseren

Anretning:

  • Rist nøttene på en grillpanne over middels varme
  • Plukk små skudd av sitronmelissen
  • Ta to kuler med is og disse på pannacottaen
  • Dryss over med ristede pistasjnøtterer og pynt med sitronmelisse

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Panna Cotta:
450 ml fløte
50 ml melk
35 gram sukker
1/2 vaniljestang
skallen fra 1 sitron
3 plater gelatin

Semi fredo:
100 g sukker
Saft og revet sitronskall fra 2 sitroner
2 eggehviter
30 g sukker
4 eggeplommer
3 dl fløte

Anretning:
100 g pistasjnøtter
sitronmelisse