index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Overflødighetshorn

Frukt og bær
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Overflødighetshorn, som deltakerne i den andre semifinaleuken i tredje sesong av MasterChef Norge fikk i oppgave å lage. 

Kransekakeringer:

  • Rør eggehviter, melis og florsukker godt sammen.
  • Bland massen med marsipanen litt av gangen, til den er uniform.
  • Finn frem papirmalen.
  • Vei opp klumper av marsipanmassen etter malen, fra ring 1 til 18. HUSK foten og toppen.
  • Legg et bakepapir over malen.
  • Rull marsipanklumpene ut så de passer med formen på papiret. De skal være sigarformet. Ring 17 og 18 skal IKKE være sigarformet, men like.
  • Legg ”sigarene” på malen, så det passer sammen. Sørg for at lengden er lik lengden på papiret.
  • Ta de sigarformede stykkene en av gangen, start med nr 1.
  • Med håndbaken trykker du på siden som er vent mot deg.
  • Reis den på høykant og form den til en ring.
  • Legg ringen på bakepapir og bake-brett.
  • Gjør det samme på resten av stykkene.
  • Foten trykkes på samme måte, og formes til en hestesko.
  • Bruk den lille metallplaten og trykk ringene i en skrå vinkel.
  • Stek ringene i ovnen 8-10 min på 220 grader.
  • Avkjøl ringene.

Glasur:

  • Eggehviter og flormelis piskes sammen til en homogen og luftig masse.
  • Lag en sprøytepose av papir.
  • Fyll sprøyteposen med glasur.
  • Klipp et lite hull i spissen.
  • Sprøyt glasur på de avkjølte ringene, toppen og foten.
  • La glasuren tørke.

Montering av overflødighetshorn:

  • Smelt sjokoladen over vannbad.
  • Fyll den smeltede sjokoladen i en sprøytepose.
  • Ring nr. 17 og 18 settes sammen med sjokolade, bunn mot bunn.
  • Heretter samles hornet ved å sprøyte sjokolade på toppen av en ring, og settes sammen med en ring med nummeret under.
  • Bruk kransekakefoten til å støtte hornet ettersom det blir større.
  • Toppen settes på til sist.

Sjokoladesnirkler:

  • Smelt sjokoladen over vannbad.
  • Fyll den smeltede sjokoladen i en sprøytepose.
  • Legg bakepapir over snirkelmalen og sprøyt sjokoladen etter formen.
  • Når sjokoladen har stivnet, snus snirklene forsiktig og sprøytes på baksiden.
  • Snirklene settes fast på hornet med smeltet sjokolade.

Marsipanroser:

  • Form små roser av marsipan.
  • Pynt hornet med marsipanroser

Jordbær:

  • Dypp jordbærene i smeltet sjokolade.
  • Legg de på et bakepapir og la dem tørke før du legger dem inne i hornet.

 

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Kransekakeringer:
1 kg Kransemarsipan
150 g Melis
350 g Sukker
70 g Pasteuriserte eggehviter, evt litt ekstra

Glasur:
200g Flormelis(siktes)
35g Eggehviter