index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Omelette Norvegienne

Norsk
15 - 30 min

Omelette Norvegienne ble laget i episode 1 av MasterChef Norge, sesong 2. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Fremgangsmåte:
Skill ut eggeplommene og pisk de sammen med sukker til en luftig masse.
• Sikt melet i massen til en luftig smete.
• Eggehvitene piskes stive og vendes forsiktig inn i smeten.
• Smør smeten utover et bakepapir på et bakebrett.
• Bak bunnen i en forvarmet ovn på 175 grader til den er gyllen. Ca. 10-15.
• Avkjøl på rist og skjær den i ønsket størrelse. Sett den i kjøleskapet.

Italiensk marengs

Fremgangsmåte:
• Kok sukker, vann og glukose i en liten kjele til den tykner.
• Pisk eggehvitene i miksmaster, spe med skukkerlake og pisk den til luftig og hvit.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Omelette Norvegienne-bunn:
4 egg
100g sukker
100g hvetemel

Italiensk marengs:
100g eggehviter
250g sukker
2ss glukose
1dl vann