index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Moderne fruktsalat

Frukt og bær
30 - 60 min

er finner du oppskriften på Moderne fruktsalat som deltakerne lagde i den 27. episoden i den tredje sesongen av MasterChef Norge.

Hvit sjokoladekuppel

  • Smelt sjokolade og kakaosmør i en kasserolle.
  • Sett en suppeøse i flytende nitrogen. Når øsen er helt kald dyppes baksiden av øsen i sjokolademassen slik at den former en halvkule.
  • Dypp deretter forsiktig skjeen i nitrogen inntil kuppelen er helt frossen.
  • Løft til slutt kuppelen over desserten som et slags lokk. 

Eple-skum

  • Legg gelatin i kaldt vann. Press vannet ut av de bløtlagde platene.
  • Gelatinplatene smeltes i en halv dl varm eplejuice.
  • Ha den resterende eplejuicen i en blender. Kjør dette sammen med proespuma, sukker og vaniljefrø. Spe med eple- og gelatinblandingen.
  • Tilsett fløten.
  • Hell massen på shifonflaske og tilsett 2 patroner gass. 

Marinerte bær

  • Skjær bærene opp i passende, like størrelser.
  • Bland sammen sitron, frøene fra vaniljestangen, melis og sitronverbena.
  • Ha blandingen over bærene og la det marinere så lenge som mulig før de anrettes. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hvit sjokoladekuppel
200 gram hvit sjokolade
100 gram kakaosmør

Eple-skum
500 ml eplejuice
1 vaniljestang
50 gram sukker
2 plater gelatin
1 spiseskje proespuma
1 dl fløte

Marinerte bær
Havtorn
Bjørnebær
Stikkelsbær
Sitronverbena
Melis
Vanilje
Sitron