index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Mille feuille

Kjøtt
15 - 30 min

Prøv deilige mille feuille fra tredje episode av MasterChef Norge!

Sjokoladekrem:

  • Kok opp fløte, honning og sukker i en gryte. Tilsett sjokoladen og rør godt
  • Kok miksen under omrøring til du har en karamell som er 120 grader
  • Karamellen er ferdig når den slipper grytebunden og har en tykk og seig konsistens
  • Avkjøl karamellen i en skål, i et isbad
  • Hell karamellen i en sprøytepose og fyll bringebær med karamell.

Smørdeig:

  • smelt smøret
  • pisk sammen sukker og eggehviter
  • ha i det smeltede smøret og vend inn mel
  • smør deigen ut på en silkonmatte i et tynt lag
  • stek på 160 grader i ca 3 min. Ta den ut og stikk ut med en passende kakeform
  • still tilbake i ovnen og stek ferdig- til den er lett gylden.

Montering:

  • Legg smørbunden i midten av en flat tallerken.
  • Plasser en god posjon bringebærkrem i midten og legg på de fylte bringebærene
  • På dette laget legges den stivnede karamellen, fyll så på nytt med krem og bringebær
  • Et nytt lag med smørbund legges på toppen og dekkes med et lokk av klar karamell.
  • Pynt med litt krem, bringebær, sitronmelisse og dryss over dekorsukker.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladekaramell:
2 dl fløte
175 g acaciehonning
220 g sukker
200 g mørk sjokolade
Bringebær

Smørdeig:
200 g sukker
200 g smør
200 g mel
5 eggehviter

Montering:
1 potte sitronmelisse
dekorsukker