index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Masterchefs synsbedrag

Kjøtt
15 - 30 min

Speilegg:

  • Skjær et kryss i bunn og topp av aprikosen – pass på å ikke snitte for dypt
  • Kok opp en gryte med vann, blancher aprikosen i ca 10 sekunder og legg den i en skål med isvann
  • Fjern skinnet og del frukten i to. Skjær ut stenen.
  • Stek aprikosen lett på begge sider i smør
  • Skjær lardo i papirtynne skiver og legg over den varme aprikosen
  • Bland sitrontimian og salt og dryss på toppen

Baked beans:

  • Stek sjarlottløk i en panne og tilsett hvitvin
  • La vinen koke bort og tilsett en stor spiseskje tomatpuré
  • Stek puréen i ca 1 minutt, tilsett hønsesjy og la sausen simre og tykne litt
  • Åpne barlottebelgen og kok bønnene i ca 10 minutter i saltet vann – den skal kokes slik at den fremdeles har litt ”bit” i seg
  • Rett før servering tilsettes bønnene i sausen og smakes til med salt, pepper og sitron

Toast:

  • Fileter fisken og skjær den i stykker á 4x1 cm
  • Steg fiskestykkerne sprø på skinnsiden
  • Skjær brødet i trekanter og stek sprø og gyldne på panden

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Speilegg:
1 aprikos
100 g lardo
tørket sitrontimian
maldonsalt

Baked beans:
100 g borlottobønner
1 sitron
1 sjarlottløk
1/2 dl hvitvin
1 boks tomatpuré
1 dl hønsesjy

Toast:
1 stk havabbor
10 stk tynne skiver brød