index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

MasterChefs leirbålsdessert

Iskrem
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Leirbålsdessert, som deltakerne i den første episoden i fjerde sesong av MasterChef Norge fikk i oppgave å lage. 

Ferskenis:

  • Kok opp fløte og melk med vaniljestangen
  • Pisk sammen sukker og eggeplommer  ved hjelp av  kjøkkenmaskin eller håndmikser
  • Tilsett så den kokende fløten.
  • Kjør så miksenen i 3 minutter
  • Smak ismassen til med ferskenpuré
  • Tilsett flytede nitrogen, litt og litt av gangen, helt til den har riktig konsistens
  • Sett isen i fryseren

​Flammer, 2 typer:

  • Bland frysetørkede bringebær med  karamell
  • Pulveret drysses i et tynt lag på en gummimatte og settes i ovnen ved 160 grader
  • Når karamellpulveret er helt smeltet, ta det ut av ovnen
  • Det er nå mulig å trekke karamellen i lange ”tråder” som skal forestille flammene i desserten      (Obs varmt! Bruk både bomull- og gummihansker)
  • Gjenta prosessen med pasjonsfrukten

Kull (mikrobølgeovnskake):

  • Bland alle ingredienserne i en skål og kjør de til en glatt masse med stavmikser
  • Når massen er luftig og gjevn er den ferdig
  • Fyll opp ca 1/3 av en plastikkopp og bak ”kaken” i mikrobølgeovnen i 40 sec
  • La kaken hvile i koppen med bunden til værs, i minimum 5 minutter  

Røyk:

  • Malto smakes til med røkt olje
  • Bevar pulverkonsistensen, men med tilstrekkelig røyksmak

Anretning:

  • Lag en liten haug med lakriscrumble på midten av en tallerken
  • Riv mikro-kaken i mindre biter, og dryss over med røyket malto og litt lakriscrumble
  • Legg kaken på crumblen, tilføy evt ekstra malto
  • Legg til slutt på en kule is og dekorer med karamellflammer.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Ferskenis:
400 g fløte
200 g melk
75 g sukker
100 g eggeplommer
5 dl ferskenpuré
Vaniljestang

Flammer, 2 typer:
5 ss nøytralt karamellpulver
1 ss frysetørket bringebær

5 ss karamellpulver
1 ss frysetørket pasjonsfrukt

Kull (mikrobølgeovnskake)
120 g sesam praliné
4 egg
80 g sukker
20 g hvetemel

Røyk:
Røkt olje
malto