index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

MasterChefs bærdrøm

Frukt og bær
30 - 60 min

I episode 15 av MasterChef Norge 2014 fikk to lag i oppgave å lage hver sin variant av denne bærkaken: en rød med bringebær, og en blå med blåbær.

Fargetrekk

  1. Legg gelatinen i bløt.
  2. Fløte og glukose kokes opp og helles over sjokoladen, ha dette i en stavmikser.
  3. Miks røren og tilsett gelatinen samtidig. (Pass på å ikke få luft i massen.)
  4. Tilsett miroir og konditorfarge og miks videre. (Pass på å ikke få luft i massen.)
  5. Deretter legges plastfilm over toppen og  sett blandingen på kjøl.
  6. Den skal være ca. 35-40°c. når man legger lokket på kaken. (Man kan evt. fortynne den med litt vann hvis den virker tykk, men kun med noen få dråper av gangen.. )

Mousse

  1. Kok vann, sukker og glukose til det når en temperatur på 117 grader.
  2. Pisk eggehvitene nesten stive med de 40 g med sukker, og hell deretter i den 117 grader varme sukkerlaken i en tynn stråle under piskning. Tilsett deretter bærpulver under piskning.
  3. Pisk videre i ca. 8 minutter.
  4. Fyll "moussen” i en sprøytepose, og lag et stort hull.
  5. Legg to friske bær i formen og fyll deretter formen med moussen. Med en palettkniv skrapes moussen ren og rett på toppen.
  6. Frys moussen med flytende nitrogen helt til den kan trykkes ut av formen.

Kakebunn

  1. Blend kjeks til pulver, tilsett smøret og blend igjen. Fordel litt av massen i en utstikker så bunnen blir ca. 1 cm tykk.
  2. Sett den deretter på kjøl i utstikkeren. Før anretning løftes den forsiktig ut av utstikkeren.

Anretning

  1. Gjør klar bunnen.
  2. Sett den frosne moussen på en rist.
  3. Hell over fargetrekket på den frosne moussen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fargetrekk:
150 g fløte
250 g glukose
500 g hvit sjokolade
8 blad gelatine
500 g miroir
Konditorfarge

Mousse:
50 g vann
150 g sukker
75 g glukose
100 g eggehviter
40 g sukker
Bærpulver
Friske bær

Kakebunn:
200 gram kjeks
150 g smeltet smør