index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

MasterChef-pannekaker

Kjøtt
30 - 60 min

Pannekaker:

  • Bland mel med sukker og salt
  • Tilsettt mel og pisk til en klumpfri masse
  • Rør egget inn i røren
  • Stek pannekakene med smør i en liten panne
  • Smør de ferdige pannekakene med praliné og rull dem sammen
  • Sett i kjøleskap

Maltgele:

  • Bløt gelatinplater i kaldt vann
  • Kok opp maltestrakt, honning og vann i en liten kaserolle
  • Sikt laken i en fin sil og legg gelatinen i laken

Kakao-is:

  • Kok opp fløte og melk
  • Pisk eggeplommer og sukker luftig
  • Hell eggemassen i fløtemelken under omrøring
  • Varm det hele til 85 grader
  • Varm opp deretter massen til 85 grader
  • Bløt ut geletinplatene og ha de så over i den varme massen
  • Tilsett kakaolaken og smak til med sitronsaft
  • Ha massen på en sifonflaske med to patroner. Sett på kjøl.
  • Sprøyt litt kakaomouse i en skål og tilsett nitrogen
  • Pisk det hele til en krystalisert konsisten
  • Bland i kakaonips og litt hakket estragon

Anretning:

  • Plaser en pannekakerull på den ene siden av en flat tallerken
  • Pynt med revet sitronskall og små blar av estragon
  • Legg en stor skje med kakaois ved siden av pannekaken

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pannekaker:
30 g mel
1 ts sukker
1 klype salt
1 dl mælk
1 stk egg
25 g smør
1 dl praliné

Maltgele:
2 stk gelatinplater
1 ss maltekstrakt
1 dl vann
1 ss honning

Kakaois:
25 g eggeplommer
145 g eggehviter
60 g sukker
100 g melk
70 g fløte
165 g kakaolake
25 g sitronsaft
2,5 stk gelatinplater
Estragon
Kakaonibs