index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Lofthus Samvirkeslags pizzadeig

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

Startdeig:

  • Smuldre gjæren i en bolle
  • Tilsett lunket vann, 30-35 grader – rør til gjæren smuldrer opp

Blandingsdeig:

  • Bland hvetemel, salt og vann i en bolle
  • Tilsett startdeigen og bland sammen
  • Kjør deigen rolig i en mikser på 3 minutter – forsiktig så ikke deigen kjøres varm
  • La deigen hvile i 10 minutter før den på nytt kjøres i maskin, nå på høy hastighet.
  • Kjør så igjen på rolig og tilsett olivenolje.

Oppbevaring:

  • Del deigen i 4 deler og sett de på et bakeplate med mel under og  plast over
  • La de stå i 1,5 til 2 timer på benken før de settes i kjøleskap på ca 4 grader.
  • Deigen kan stå i kjøleskap i ca 5 døgn

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Startdeig:
25 g fersk gjær
1 dl vann
100 g hvetemel

Blandingsdeig:
400 g hvetemel
10 g salt
2,5 dl vann
Olivenolje

Relaterte oppskrifter