index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kylling danoise

Fugl
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Kylling danoise som var en av rettene deltakerne i episode 28 i sesong to av MasterChef Norge.

  • Sett ovnen til 160 grader.
  • Rens vårkyllingen for innvoller og innmat.
  • Bind opp vårkyllingen og ha i krydder.
  • Ha vann, eddik og nellik i en kjele. Kok opp og sett til side og avkjøl.
  • Kok opp sukker og vann til en sukkerlake til rabarbrakompotten.
  • Brun vårkyllingen godt på alle sider til den er gyllen og brun. Kok ut pannen med stekeskyen.
  • Stek det hele i ca. 8 minutter på 160 grader i tre omganger med 3 minutters hvile mellom øktene.
  • Skjær halve agurken i tynne skiver. Ha på litt salt.
  • Skjær av topp og bunn på rabarbra og skrell den. Skjær i skrå skiver.
  • Ha rabarbraen i den kokende laken. Tell til 20 og ta den ut og legg til siden.
  • Turner potetene med 7 kanter og kok til de er møre.
  • Ta underveis ut vårkyllingen og ha sjy over. HUSK: Skal hvile i 3 min.
  • Legg agurkskivene i den kalde laken.
  • Rabarbrakompotten jevnes passe med litt potetmel som er rørt ut i litt vann.
  • Ha den jevnede laken over rabarbraene.
  • Tilbered en sjy-saus av sjyen fra vårkyllingen ved å piske inn smøret.
  • Legg elementene hver for seg på et sølvfat klare til anretning. 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 stk. Vårkylling maks 400 gram + snor
1 dl dansk eddik
1 dl vann
½ kryddernellik
Ca. 100 gram rabarbra
50 gram sukker
1 1/2 dl vann
3 stk. poteter
1 1/2 dl brun sjy
100 gram mel
Litt persille
10 gram potetmel + litt vann
50 gram smør til vårkyllingen