index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kjartans lavakake 2.0

Kjøtt
1 - 2 timer

The dome:

  • Smelt sjokolade og kakaosmør i en kasserolle

  • Sett en suppeøse i flytende nitrogen. Når øsen er helt kald, dyppes baksiden av skjeen i massen så den former en halvkuppel.
  • Dyp forsiktig skjeen i nitrogen til kuppelen er helt frossen.  
  • Løft den direkte over på desserten helt til slutt og pensle den med bronsjepulver

Brunet smørkrem:

  • Bløt ut gelatinbladet i kaldt venn
  • Brun smør i en gryte på middels varme
  • Kok opp melken med sukker og tilsett gelatin
  • Monter det smeltede smøret med en stavmikser og smak til med litt sitronskall

Bunn:

  • Bland kjeks og kakao sammen
  • Tilsett smøret og bland videre  
  • Fordel litt av massen i en utstikker så bunnen blir ca. 1 cm tykk
  • Sett den på kjøl i utsikkeren

Bjørnebærsaus:

  • Kok sammen bjørnebær, vann, brun faring og vanilje
  • Bland sausen og sikt den gjennom en fin sil
  • Smak til med sitronsaft og evt brun farin
  • Serveres rykende varm

Anretning:

  • Sett utstikkeren med kiksebunnen i en liten dyptallerken
  • Sprøyt den hvite mousen på, og fjern så utstikkeren
  • Plasser bjørnebær på hele sirkelen og pynt med litt verbena
  • Den hvite sjokoladekuppelen legges over og skal dekke det hele. Kuppelen pensles med bronsjepulver.
  • Server den varme bjørnebærsausen ved siden av. Denne helles over ved servering

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

The dome:
200 g hvit sjokolade
200 g kakaosmør
Bronsjepulver

Brunet smørkrem:
1 dl søtmelk
50 g sukker
1 blad gelatin
250 g smør
1 sitron

Bunn:
200 gram kjeks
2 ss kakao

150 g smeltet smør

Bjørnebærsaus:
200 g bjørnebær
1/2 dl vann
20 g brun farin
1 vaniljestang

Anretning:
Ca 5 stk bjørnebær
Sitronverbena