index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kjartans lavakake

Sjokolade
30 - 60 min

I den siste elimineringsrunden i uke 1 kjempet Terje Sporsem og Mira Craig om en semifinaleplass i MasterChef Norge. Oppgaven besto i å lage denne lekre desserten – Kjartans lavakake.

Sjokolademousse

  1. Bløtlegg gelatinen
  2. Kok opp 50 g fløte og tilsett gelatinen
  3. Ha sjokoladen i en bolle og hell den kokende fløten over. Rør rundt til den smelter.
  4. Sett bollen med sjokolade over en bolle med isterninger. Rør rundt til sjokoladen er avkjølt.
  5. 2 dl fløte piskes stiv.
  6. Vend den piskede fløten i den avkjølte sjokolademiksen og bland godt.
  7. Sjokolademoussen oppbevares på kjøl

Sjokoladelokk

  1. Hakk sjokoladen og del den i to porsjoner.
  2. Smelt den ene delen i en skål over et vannbad.
  3. Hell den smeltede sjokoladen over den andre delen av hakket sjokolade og rør rundt til all sjokolade er smeltet.
  4. Smør et tynt lag med sjokolade over en plastmatte og sett på kjøl.
  5. Stikk så ut to like ringer med hjelp av en utstikker.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Sjokolademousse:
50 g melkesjokolade
50 g mørk sjokolade
50 g fløte
2 bl gelatin
2 dl fløte

Sjokoladelokk:
200 g mørk sjokolade