index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kjartans jordbær med fløte

Frukt og bær
15 - 30 min

Kjartans jordbær med fløte ble laget i episode 14 av MasterChef Norge, sesong 2. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Creme Anglaise

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp melk, fløte og vanilje.
  2. I mellomtiden piskes sukker og eggeplommer hvitt.
  3. Hell i den kokende vaniljefløten under konstant pisking.
  4. Hell massen tilbake i kasserollen og varm den opp under konstant omrøring til den tykner. NB! Det er viktig at den ikke koker!

Kokt krem

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg, vanilje og sukker sammen i en tykkbunnet gryte.
  2. Pisk inn maisenna og melk og kok opp kremen ved konstant pisking.

Karamellspiral

Fremgangsmåte:

  1. Smelt melis i en kasserolle.
  2. La karamellen kjøles lett ned slik at den begynner så smått å stivne og bli seig.
  3. Ta litt av karamellen på en spiseskje og hold den loddrett slik at at karamellen begynner å renne ned i en tynn tråd.
  4. Trekk denne tråd rundt et slipestål slik at du får en spiral.
  5. La karamellen herde og trekk den forsiktig av.

Marinerte jordbær

Fremgangsmåte:

  1. Del jordbærene og mariner dem i balsamico og brunt sukker.
  2. Legg jordbærene i bunnen av en tallerken, anrettes med spiraler, sitronmelisse og stemorsblomster.
  3. Til slutt helles den lune kremen i bunnen av tallerkenen.

 

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Creme Anglaise
Ingredienser:
400g fløte
200g melk
75g sukker
150g pasteuriserte eggeplommer
1stk. vaniljestang

Kokt krem
Ingredienser:
8 egg
8ss sukker
4ss maisenna
1l melk
2stk. vanilje

Karamellspiral
Ingredienser:
50g. melis

Marinerte jordbær
Ingredienser:
10stk jordbær
Brunt sukker
Mørk balsamicoeddik