index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Karbonader med erter og små poteter

Kjøtt
Norsk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på karbonader med erter og små poteter som deltakerne lagde i episode 34 av den tredje sesongen av MasterChef Norge.

Kjøtt:

  • Kvern kjøttet sammen med spekk i kjøttkvernen
  • Form til biffer á ca. 125 g stykket, krydre til med salt og pepper
  • Vend biffen i sammenvispet egg og deretter i rasp
  • Stekes i smør på begge sider til den er gylden og saftig

Garnityr:

  • Smelt smøret og tilsett mel, dette danner en ”melbolle”
  • La melbollen avkjøles lett
  • Tilsett 2 dl kokende vann under konstant pisking, litt av gangen
  • Deretter tilsettes melken
  • Juster konsistensen med melk og la sausen koke i ca. 15 min ved lav varme
  • Smak til med hvitløksolje
  • Åpne ertespirene og tilsett de i sausen like før servering
  • Kok de små potetene til de er helt perfekte og ta av skallet
  • Lag små kuler av gulrøttene med et parisienne jern og kok møre i saltet vann
  • Stek poteter og gulrotkuler i smør og tilsett litt hakket persille like før servering

Anretning:

  • Plasser biffen på en flat tallerken
  • Anrett ertestuing på den ene siden av biffen og poteter og gulrøtter på den andre siden
  • Pynt med ertespirer og persille

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøtt:
500 g svinenakke
50 g spekk
1 egg
rasp

Garnityr:
20 g smør
50 g mel
2 dl vann
3 dl melk
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
200 g erter
100 g små poteter
3 stk. store gulrøtter
5 stilker ertespirer