index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Jegerterte

Frukt og bær
30 - 60 min

I den tredje ukefinalen i MasterChef Norge fikk deltakerne i oppgave å lage en jegerterte med bjørnebær og vanlijeis. Nå kan du selv tilberede denne godbiten. God appetitt!

Tertebunn

  1. Trykk mørdeigen i terteformen, prikkes godt med gaffel.

Tosca-fyll

  1. Bland smør, sukker, mel og hasselnøtter i en gryte og kok i et par minutter under konstant omrøring.
  2. Ta gryten av platen, og tilsett vaniljefrø.
  3. Bland bjørnebærene og potetmelet sammen, og spre dem ut på tertebunnen.
  4. Fordel deretter tosca-fyllet over bærene i tertebunnen.
  5. Stekes på 220 grader til bunnen er stekt og er sprø. Ca 15-20 min.

Vaniljeis

  1. Kok opp fløte, melk og vanilje (frø og stang).
  2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, og hell den kokende fløtemelken i eggedosisen mens vispen fortsatt går. La gå i ca 2 min.
  3. Hell så i flytende nitrogen til du har en fin konsistens.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Tertebunn

Toscafyll:
75 g usaltet smør
75 g sukker
1-2 ss hvetemel
75 g skollede og hakkete hasselnøtter
1 vaniljestang
200 g bjørnebær
½ ss potetmel

Vaniljeis:
400 g fløte
200 g melk
75 g sukker
100 g pasteuriserte eggeplommer
1 vaniljestang (frø OG stang)