index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Île flottante ”Flytende øy”

Kjøtt
Fransk
15 - 30 min

Deltakerne i MasterChef Norge fikk 30 minutter på seg til å lage desserten Île flottante, eller ”Flytende øy” på norsk. Nå kan du selv lage den lekre desserten, bestående av posjert marengs som flyter på en vaniljekrem.

Øyen

  1. Fløte, sukker og vanilje kokes sammen, og holdes varmt på lavt bluss.
  2. Eggehvitene piskes stive, og til sukker og vaniljesukker er helt oppløst.
  3. Massen formes med en vanlig spiseskje til et "egg". Posjer dem i ca. ½ minutt på den ene siden i den kokende fløten. Deretter vendes ”egget” og posjeres ca. ½ minutt på den andre siden.
  4. ”Egget” taes opp av fløten og legges til avkjøling.

Crème Anglaise

  1. Fløte og vanilje kokes opp i en kasserolle.
  2. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret.
  3. Hell i litt av den varme fløten i eggeplommene under kraftig omrøring.
  4. Tilsett deretter resten av fløten.
  5. Hell nå kremen tilbake i gryten og varm den til 85 grader, over svak varme og ved konstant omrøring.
  6. Sil kremen og sett den i kjøleskapet.

Anretning

  1. Anrett kremen i bunnen av en dyp tallerken.
  2. Plasser ”øyen” i midten.
  3. Pynt med bringebær og sitronmelisse.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Øyen:
4 stk eggehviter
4 ss sukker
1 ts vaniljesukker
½ l fløte
100 g sukker
1 vaniljestang

Crème Anglaise
½ l fløte 13%
1 vaniljestang
6 stk eggeplommer
100 g sukker