index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Gunnars sprø kveite med fennikelaroma

Sjømat
30 - 60 min

Sprø kveite:

  • Skjær fisken i 80 gram store stykker. Saltes i melkelake (10 g salt - 100 g melk) i 5 min. Skylles og tørkes
  • Pakkes inn i nori, avkjøles
  • Paneres i mel, eggehvite og panco rett før servering, friters på 190 grader i ca. 2 min
  • Drysses med malto og fennikel krydder (som "melis")
  • Fisken skal ha en kjærnetemperatur på 41,8 om perfekt

Pepperrot-majones:

  • Juice hele pepperroten
  • Smak majonesentil med pepperrotjuice og sitronsaft

Råkost-salat:

  • Vask og sorter alle grønnsakene på en delikat måte
  • Rens grønnsakene, hver for seg. skrelles fint
  • Skjær grønnsakene i løvtynne skiver og mariner med sitron, hasselnøttolje og olivenolje, salt og urter

Anretning:

  • Friter fisken, la den "hvile"
  • Anrett grønnsakene i en halvdyp tallerken, kutt fisken, legg ovenpå. ha på generøst med pepperot-majonesen
  • Pynt med urter

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sprø kveite:
1 filet norsk sterling kveite
Nori
Panco mel
Egg, mel
Fennikel frø , males
Malto
Frityrolje
Salt
Melk

Pepperrot-majones:
100 g ferdig majones
1 stk pepperrot
1 stk sitron

Råkost-salat:
Reddiker
Vårløk
Asparges
Fennikel
Fennikel gress/urt
Amaranth urt
Sitron
Olivenolje
Hasselnøttolje av god kvalitet
Løjrom
Salt