index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Gresk jordbærdessert

1 - 2 timer

Fetakrem:

  • Pisk krem av fløte og melis
  • Bland skyr og feta sammen til en fin puré. Har du klumper, må den også siktes
  • Vend skyr og feta inn i kremen
  • Smak til med sitronsaft og ekstra melis

Marinerte jordbær:

  • Kutt jordbær i to og legg i en skåø
  • Bland sukker med litt balsamico  - tilsett litt og litt
  • Finn balansen mellom det sure og det søte i sukkerblandingen og vend så jordbærbitene i marinaden

Gresk oreganogranit:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann
  • Kok 100 g vann med sukker og bløt ut gelatinen i dette. Sett kjølig
  • Bland oregano med resten av vannet i ca 1 minutt – til du får en flott grønnfarge
  • Sikt oregano fra vesken og bland vesken med sukkerlaken
  • Frys laken med nitrogen og still i fryser
  • Granitéen (”riv”) med en gaffel og legg på tallerken rett før servering

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fetakrem:
150g skyr
50 g feta
50g fløte
25g melis
20 g honning
1 stk sitron

Marinerte jordbær:
200 g jordbær
100 g muscovado sukker
Balsamico eddik

Gresk oreganogranit:
1 gresk oregano
50 g sukker
2 gelatinplater
250 g vann