index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Flambert fennikel med akevitt og appelsinsorbet

Kjøtt
15 - 30 min

Til dessert ble vi i fjerde MasterChef-episode servert nydelig flambert fennel med akevitt og deilig appelsinsorbet!

Appelsinsorbet:

  • Knus kardemomme til pulver
  • Lag 1 liter saft av appelsinene
  • Kok opp vann og sukker til sirup, tilsett appelsinsaft og kardemomme.
  • Lag is ved hjelp av ismaskin. Sett kaldt.

Fennikel:

  • Vask fennikel og del de i skiver på ca 5 mm
  • Knus fennikelfrø til pulver
  • Lag vaniljesmør ved å blande temperert smør og vanlijefrø. Bruk plastfolie eller hansker
  • Stek skriver av fennikel i litt mør slik at de bliver møre og legg de til side.

Service:

  • Stek en fennikel per posjon som er bestilt i vaniljesmør.
  • Tilsett fennikelpulver og sukker slik at du får en karamell.
  • Flamber med akevitt.
  • Anrett med appelsinsorbet og litt av karamellsausen fra pannen

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Appelsinsorbet:
Kardemomme
350 g sukker
6 dl vann
Appelsin

Fennikel:
Fennikel
Fennikelfrø
Vanilje
Akevitt
Smør
Dill