index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fish & Chips

Sjømat
30 - 60 min

Fish:

  • Fileter torsken og skjær 2-3 fine stykker av ryggen
  • Bland mel, maismel, gurkemeje og litt salt i en stor skål
  • Med en treskje røres øl og vann i massen, til en glatt og klumpfri deig oppnås
  • La deigen trekke så lenge som mulig.
  • Dypp fiskestykkene i deigen og friter inntil deigen er gylden og fisken er ferdig

Chips og tartar-saus:

  • Skrell og skjær potetene til den ønskede størrelse pommes frites
  • Blancher potetene enten i frityrolje ved ca. 120 grader eller i vann til de er al dente, avkjøl
  • Rett før servering friteres potetene ved høy varme i frityren
  • I en skål tilsettes eggeplommer, sennep, sherryeddik samt salt og pepper
  • Pisk det grundig sammen og tilsett derpå olje litt etter litt, mens det piskes konstant
  • Når majonesen begynner å samle seg, kan man godt helle oljen i litt hurtigere
  •  Hvis majonesen virker tynn, må det tilsettes litt mer olje, til den er smidig og fyldig
  • Smak majonesen til med sitronsaft ,salt og pepper og tilsett hakket kapers, sylte agurker, persille, purreløk, sjalottløk og en god ss sennep

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fish:
1 stk torsk
50 g mel
50 g maismel
1 knivspiss gurkemeje
1 tsk bakepulver
75 ml lager øl
75 ml vann m. brus

Chips og tartar-saus:
500 g poteter
2 stk eggeplommer
Ca. 5 desiliter vindruekjerneolje
1 stor ts. sennep
3-4 ts sherryeddik
Sitronsaft etter smak
Salt og pepper
Kapers
Sylteagurker
Persille
Purreløk
Sjalottløk
Sennep