index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Coulant nitro de chocolate

Sjokolade
Fransk
30 - 60 min

Deltakerne i andre runde av MasterChef Norge fikk i oppgave å lage retter med whisky som en av ingrediensene. Denne lekre desserten er et spennende alternativ for alle som setter pris på sjokolade med en eksklusiv vri.

Nitrofondant

  1. Smelt sjokoladen i vannbad.
  2. Ta av varmen, og rør inn først sukker, så smør, chilipulver og revet sitronskall.
  3. Når massen er homogen, tilsetter du først eggeplommene, så whisky.
  4. Tilsett eggehvitene, og piskes til massen er homogen igjen.
  5. Fyll på spuma-flaske og tilsett 2 gasspatroner.
  6. Moussen sprøytes ut i en frossen øse, og fryses videre i nitrogen.

Whisky-/sjokoladesaus

  1. Kok opp melk, fløte, whisky og sukker.
  2. Hell blandingen over hakket sjokolade og bland godt til sjokoladen er smeltet.
  3. Avkjøl.

Anretning

  1. Tegn en spiral på tallerken med praliné.
  2. Fyll hullene i spiralen med sjokoladesaus.
  3. Legg den frosne sjokoladekulen i midten.
  4. Pynt med hasselnøtter, sitronmelisse, sitronskall og rips.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Nitrofondant:
150 g mørk sjokolade
80 g smør
2 stk. eggeplommer
6 stk. eggehviter
25 g lyst rørsukker
1 ts revet sitronskall
Litt sterkt chilipulver
Ca. 3 ss røkt whisky

Whisky-/sjokoladesaus:
60 g melk
60 g fløte
25 g sukker
75 g mørk sjokolade
Whisky