index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Chole Batura

Kjøtt
30 - 60 min

Her er oppskriften på den indiske retten Chole Batura.

Batura:

  • Trill små kuler av deigen
  • Varm opp oljen og friter deigen ved svært høy varme
  • Bruk en hul skje og hold deigen i oljen slik at den friterer jevnt

Chole:

  • Hakk løk og ingefær, men hold de hver for seg
  • Del tomaterne i fire, fjern kjernen og kutt kjøttet i små terninger
  • Stek løken i litt olje til den får litt farge. Tilsett ingefær og stek mer i noen minutter
  • Tilsett tomatterninger og gjennomvarm massen – tilsett nå krydderet; chili, korianderfrøpulver, gurkemeie, garam masala og stek i enda noen minutter
  • Tilsett kikerter, tamarind paste og la det hele koke i ca 10 minutter
  • Under kokingen justeres blandingen med vann

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Batura:
Deig
Frityrolje

Chole:
3 dl kikerter (bløtet ut)
1 løk
ca 1 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1 ss chilipulver
1 ss pulveriserte korianderfrø
1 knivsegg gurkemeie
1 knivsegg garam masala
2 stk tomater
1 ss tamarind paste