index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Carre av dielam

Kjøtt
30 - 60 min

Carre:

  • Skjær ut 1 filet
  • Rut ut fettet og stek på fettsiden i olje til den er gyllen og sprø
  • Snu fileten og trekk pannen til sides, ha i smør, knust hvitløk, timiankvister og dråper av sitron.
  • Ha det hele i en ildfast form og stek i ovn på 180 grader i 14-16 minutter.

Lammesjy:

  • Fres avskjær, løk, og hvitløk i smør til det har fått en gyllen farge
  • Ha på lammekraft og vin, la det redusere til det er 1 dl igjen (til det er en fyldig saus)
  • Monter med smør og smak til med salt, pepper og sitron

Urtemajones:

  • Pisk sammen eggeplommer, eddik og sennep.
  • Spe med olje til majonesen er fyldig.
  • Tilsett hakkede urter og smak til med alt, cayennepepper og sitron.

Vårgrønnsaker:

  • Kok potet, gulrot og neper møre i saltet vann. Hell ut vannet og vend de i smør.
  • Skjær kantarellene i løvtynne skiver, mariner de med olje, salt, pepper og sitron.

Anretning:

  • Skjær et fint stykke av fileten og anrett den på en tallerken, anrett så grønnsakene, ha på klikker av majones og topp det hele med skiver av kantarell og vill krydderurter. Avslutt med lammesjysausen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Carre:
1 dielamcarre
2 hvitløksfedd
1 kvist timian
3 ss nøytral olje
2 ss smør
Salt, pepper og sitronsaft

Lammesjy:
100 g lammeavskjær
3 dl lammekraft
2 dl hvitvin
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 ss smør
30 g smør
Salt, pepper og sitron

Urtemajones:
1 eggeplomme
1 ss sherryeddik
1 ss sennep
2-3 dl nøytral olje
1 ts vinterkarse
1/2 ts vassmynte
1/2 ts engsyre
Salt, cayennepepper og sitron

Vårgrønnsaker:
8 små nye poteter
4 små gulerøtter
4 små neper
2 ss smør
20 g kantareller
Olivenolje, salt, pepper og sitron

Anretning:
Ville krydderurter
Bjørkeskudd
Vinterkarse
Vassmynte
Engsyre
Vill epleblomst