index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Blekksprut med svart risotto

Sjømat
30 - 60 min

Blekksprut:

  • Skjær blekkspruten i passende porsjoner
  • Stek blekkspruten mør i pannen - vær obs på at koketiden på de forskjellige delene er ulik.
  • Tilsett deretter litt fond, smør, blekk og kok inn. (Det skal være helt sort)
  • Vi vil gjerne oppnå en mør blekksprut- som er svart

Risotto:

  • Finhakk 1 fedd hvitløk og sjalottløk.
  • Fres løken på middels varme, uten den tar farge i et par minutter- tilsett ris og rør rundt
  • Ha i hvitvin og la denne koke helt inn og tilsett hønsefond
  • La risene simre i ca 10-15 min, sammen med 1 fedd svart hvitløk, risene skal være ferdige, men ikke overkokt
  • Farg risottoen helt svart med blekk…
  • Skrell skorsonnerøttene, kok dem i saltet vann, de tas opp og dryppes tørre på et klede og skjær i stykker a ca 3 cm
  • Brenn røttene helt sorte med en brenner, smak til med salt og pepper.

Anretning:

  • I midten av tallerkenen plasseres en liten porsjon av den svarte risottoen
  • Topp det hele med stykker av blekksprut og skorsonnerot
  • Det pyntes med rød skogsyre, revet svart hvitløk og bladgull

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Blekksprut:
1 stk blekksprut
1 pk smør
Blekksprut blekk
Hønsefond

Risotto:
100 g risotto ris
1 stk sjalottløk
1 stk hvitløk
1 dl hvitvin
2 dl hønsefond
1 stk svart hvitløk
2 stk skorsonnerøtter

Anretning:
Bladgull
Rød skogsyre
Svart hvitløk