index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Biff Wellington med pommes parisienne og persille frites

Kjøtt
30 - 60 min

Biff Wellington:

  • Brun oksemørbraden på en panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og sett den til side.
  • Gå over kjøkkenbordet med en fuktig klut, legg et stykke film ut på bordet og strekk ut skiver av parmaskinke ut på filmen.
  • Smør et lag av soppmiksen på skinken.
  • Legg til sist den bruna oksefileten ovenpå soppene.Ved hjelp av klingfilm pakkes fileten nå helt inn i sopp, og ytterst av parmaskinken.Stram rullen godt opp i begge ender og sett den på kjøl.
  • Rull butterdeigen ut til en firkant som er stor nok til å pakke mørbraden inn. Kantene pensles med eggeplomme.
  • Fjern klingfilmen fra filet-rullen, legg den midt på butterdeigen og pakk den pent inn.
  • Legg den innpakkede fileten på en bakeplate. Sørg for at sammenføyningene vender ned.
  • Butterdeigen pensles godt med eggeplomme over det hele.
  • Sett fileten i ovnen på 200 grader i ca 15 min til butterdeigen er fin og gylden

Pommes parsienne og persille frites:

  • Potetene stikkes ut med et parisienne jern
  • Kokes i 3-4 min og stekes ferdig i smør på pannen
  • Oljen varmes og plukkede persille friteres

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Biff Wellington:
500 g oksefilet
250 g soppmiks
6 skiver parmaskinke
1 pakke butterdeig
2 stk eggeplommer

Pommes parsienne og persille frites:
2 stk bakepoteter
1 pk smør
2 stilker persille
Olje til frityr