index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Biff stroganoff

Kjøtt
30 - 60 min

På menyen i dag finner vi en real klassiker: Biff Stroganoff med hjemmelaget potetmos!

Biff stroganoff:

  • Kjøttet skjæres i passende størrelse strimler og krydres med paprikaen.
  • Løk, hakkes og stekes i smør, Bacon skåret i mindre strimler stekes i gryten til de er gylne, men ikke for sprø.
  • Tilsett litt paprikapulver, kalvekraft og kok denne inn til det nesten ikke er noe igjen.
  • Deretter tilsettes fløte og kok sausen grundig sammen
  • Champignonene renses og skjæres i ¼ deler og stekes på en separat panne i litt smør
  • Brun kjøttstrimlene ved høy varme, pass på - paprika har lett for å brenne seg, rør godt
  • Når kjøttet begynner å bli litt fast i konsistensen, tilsettes et par skjeer tomatpure og surr i et minutts tid.
  • Fløtesausen tilsettes og gi det hele et kjapt oppkok, før du tilsetter de ristete sjampinjonger.
  • Smak til med salt og pepper

Potetmos:

  • Skrell potetene og skjær de i små biter kok potetene møre i vann
  • Mos de kokte potetene, bland smør, fløte, melk i mosen.
  • Smak til med salt, pepper og muskatnøtt

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Biff stroganoff:
Oksefilet
Paprika pulver
Løk
Smør
Sjampinjong
Tørrsaltet bacon
Konsentrert tomatpure
Kalvekraft
Fløte
Salt og pepper

Potetmos:
Bakepoteter
Melk
Fløte
Smør
Muskatnøtt