index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bakt torsk a la ”VM Luxembourg 2006”

Sjømat
1 - 2 timer

Bakt torsk:

  • Torsken tørrsaltes i 10 min og skylles godt, porsjoner i a 60grams
  • Bakes i ovn på 180 grader i 5 min

Grønnsaksauté:

  • Bacon stekes i solsikkeolje til den er sprø, blandes sammen med eple og agurk
  • Smak til med sitron, salt og pepper
  • Bland sammen med gressløkolje

Gressløkolje:

  • Gressløk mikses med olivenolje i en hurtigmikser
  • Kok det hele sil og vend den inn med grønnsaksauté

Kongekrabbesaus:

  • Hummerskall renses for gjeller og pave, stekes i ovn med krabbeskall ved 200˚c i 10 min
  • Grovhakk grønnsakene og fres de i solsikkeolje i sammen med tomat pure
  • Tilsett skalldyr skallene, hvitvin og kok opp
  • Tilsett vann, la det småkoke i 30 min, la det deretter trekke i 40 min
  • Siles og reduseres til det er 0,7 dl igjen, juster konsistensen med maisenna, monteres med smør og smakes til

Avokadokrem:

  • Rens avokadoene og kjør dem sammen med øvrige ingredienser til en glatt pure
  • Smak til og oppbevar i sprøyteposer

Glasert kongekrabbe:

  • Rense krabben.
  • Og stek den forsiktig i smør til den er gylden og mør.
  • Smak til med salt, pepper og sitron.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bakt torsk:
1 torskeloin, skinn og benfri torskefilet
Havsalt

Grønnsaksauté
1/4 eple i terninger
1/4 agurk i terninger Salt
10 gram røkt bacon i terninger
1 ts solsikke olje
Salt, pepper og sitron

Gressløkolje
1/2 bnt gressløk
1 dl olivenolje

Kongekrabbesaus:
1/2 kg hummerskall
200 g kongekrabbe skall
1 ts honning
2 ss solsikkeolje
1 dl hvitvin
1 ss tomatpure
50 g mirepoix av løk, selleri, gulrot og purreløk
1 fedd hvitløk
1/2 kg usaltet smør
1 dl vann

Avokadokrem
1 stk avokado
1/3 dl olivenolje
1 ss sitronjuice
Salt og cayennepepper

Glasert kongekrabbe:
1 kongekrabbe loin, rå
20 g usaltet smør
1 stilk estragon
Salt, pepper og sitron