index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bacon-dessert

Kjøtt
2 - 4 timer

Bacon-is:

  • Kok fløte og melk
  • I mellomtiden piskes sukker og eggeplommer sammen i en kjøkkenmaskin eller håndmikser
  • Sett hastigheten ned på laveste tempo og tilsett den kokende fløten, under omrøring.
  • La maskinen kjøre massen sammen ca 3 min
  • Smak til med bourbon og fint hakket bacon
  • Tilsett nitrogen litt av gangen til den rette konsistens oppnås
  • Sett isen i fryseren

Sjokoladesaus:

  • kok opp melk, fløte og sukker, tilsett en liten smule røkt salt og hell det hele over det finhakkede sjokoladen.
  • bland massen grundig til all sjokoladen er smeltet og sett det på kjøl

Marengs:

  • Pisk eggehviter stive med eddik og tilsett sukker litt av gangen
  • Marengsen smøres tynt ut på bakepapir, drysses med solbærpulver og bakes ved 120 grader i 20 min
  • Når marengsen kommer ut av ovnen brekkes platen i mindre stykker

Anretning:

  • I bunden vf en tallerken legges litt sjokoladesaus
  • Over legges en fin kule med is
  • Dekk med 3-4 flak marengs og pynt med skogsyre

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bacon-is:
400 g fløte
200 g melk
75 g sukker
100 g eggeplommer
1-2 spiseske bourbon
3-4 skiver kandisert bacon

Sjokoladesaus:
60 g melk
60 g kremfløte
25 g sukker
75 g mørk sjokolade
Røkt salt

Marengs:
6 stk eggehviter
300 g sukker
1 tsk lys eddik
tørket solbær

Anretning:
Skogsyre

Ta denne oppskriften med deg

+47

Relaterte oppskrifter