index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Arme riddere med bringebær, sjokoladeganache og krem-Chantilly

Frukt og bær
15 - 30 min

Arme riddere med bringebær, sjokoladeganache og krem-Chantilly ble laget i episode 4 av MasterChef Norge, sesong 2. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Slik gjør du:

Bland fløte, sukker og vanilje sammen i en kjele, kok opp.
Hell den varme væsken over eggeplommene, kjøl massen litt ned.
Skjær formloffen i skiver og stikk ut sirkler med en utstikker.
Lag en sjokoladeganache ved å varme opp fløten til den ryker og deretter helle den over sjokoladen.
La den kjøles ned til romtemperatur før bruk.
Den ferdige sjokoladeganachen fylles i et par sprøyteposer.
Pisk en krem-Chantilly ved å blande alle ingrediensene og pisk de luftig med en el-visp.
Sjekk at alle bringebærene er fine og rene.

Service:

Dypp en skive loff i vaniljefløten og la den trekke i ett minutt. Stekes gylden i smør og drysses med rørsukker. Karamelliser toppen som en creme bruleè med en brenner.
Anrett med bringebær, sjokoladeganache og krem-Chantilly.

Ingredienser

Beregnet for 15 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

6 pk bringebær
1 formloff
1l fløte
200g sukker
1stk vaniljestang
250g pasteuriserte eggeplommer
Smør til steking
200g rørsukker til karamellisering med brenner.

Ganache:
500g mørk sjokolade
Fløte