index

1

Appelsindessert

Kjøtt
30 - 60 min

Her er oppskriften på frisk appelsindessert fra episode 8 av MasterChef Norge.

Sitrus-salat:

  • Skrell appelsinen, skjær ut fileter.
  • Bland sammen to ss olivenolje, en ss yusu.
  • Grovhakk en teskje hasselnøtter.

Sitronkrem:

  • Kok opp sitronsaft, sukker, egg, eggeplommer og maisenna.
  • Ha det i en bolle og monter i terninger av smør

Frossen marengs:

  • Kok vann med sukker til sirup, 121 grader
  • Pisk laken over eggeplommene på hurtig hastighet så sett den ned til medium hastighet til marengsen er kald. Skal være små bobler og litt kompakt, til sett finhakket sitronverbena ha det det hele i espumaflakse og ha det over i flytende nitrogen, knus og anrett til slutt.

Anretning:

  • Anrett appelsinfiletene i en ring på tallerkenen sammen med olivenolje-vinaigretten og avlutt med klikker av sitronkrem.
  • Den fryste marengsen tilsettes helt til slutt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sitrus-salat:
3 blodappelsiner
Yusu
Olivenolje
Hasselnøtter
3 potter sitronverbena

Sitronkrem:
1 1/4 dl sitronsaft
100 g sukker'
70 g egg
80 g eggeplomme
10 g maisenna
80 g usaltet smør

Frossen Marengs:
100 g eggehvite
200 g sukker
100 g vann
1/2 potte sitronverbena