index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Andebryst med sopprisotto

Kjøtt
30 - 60 min

Andebryst med sopprisotto ble laget i episode 4 av MasterChef Norge, sesong 2. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Slik gjør du:

Snitt fettet på andebrystene i små ruter. Riv østerssoppen i strimler og del sjampinjongene i fire.
Sviss finhakket hvitløk og sjalottløk i olje i en tykkbunnet gryte.
Tilsett ris og rør rundt. Tilsett hvitvin og reduser til væsken er dampet bort.
Tilsett kyllingkraft og la risottoen småkoke i ca. 10 minutter.
Sjekk konsistensen på risen. Når den er «al dente» helles den over i en dyp bakke og avkjøles.
Stek andebrystene rolig på skinnsiden til skinnet er sprøtt, vend dem raskt og legg dem over i en bakke og oppbevar på et lunt sted. Brystene skal stekes nesten ferdig før service.

Service til 1 kuvert:

Kok opp ca. 2 dl forkokt ris med litt kraft samtidig som du steker en håndfull sopp i smør i en stekepanne. Samtidig stekes et andebryst per kuvert ferdig.
Monter risottoen sammen med mascarpone, persille og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Anden stykkes i skiver og anrettes på risottoen. Garner med ruccola.

 

 

 

Ingredienser

Beregnet for 15 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

15stk andebryst
1kg risotto ris
1kg østerssopp
1kg sjampinjong
8stk sjalottløk, finsnittet
500ml hvitvin
1dl god olivenolje
800g mascarpone
200g finrevet parmesan
1bunt persille
2fedd hvitløk
4l kyllingkraft
Salt og pepper
Ruccola til garnering

Ta denne oppskriften med deg

+47