index

Ytrefilet av hjort

Kjøtt
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Ytrefilet av hjort, servert med ovnsbakte amadinepoteter, soya stekte grønnsaker og viltkremsaus, til Julie fra serien Klokka åtte hos meg, uke 6 - program 22. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Start med å tilberede potetene og kjøttet siden dette må steke lengst.
  2. Rens kjøttet for slintrer (hvis det er noen). Krydre det godt med salt og pepper og fres det i panna med litt smør et minutt på hver side.
  3. Legg det over i en ildfast form. Sett i ovnen 180 grader og stek i ca.10-15 minutter for rosa kjerne. Bruk gjerne et steketermometer og ta ut ved 65 grader.
  4. Vask potetene, legg de i en ildfast form. Strø over timian, hvitløk, salt og pepper.
  5. Når kjøttet er ferdig setter du inn potetene. Men de står og godgjør seg starter du på sausen.
  6. Kok opp kalvefond med vannet. Ha så i resten og la det stå og putre (saus må gjerne smakes til)  mens du starter på grønnsakene. Soppen kan brunes 10-15 minutter i panne. Dette kan bare stå til resten er klart.
  7. Rett før du er klar til servering, blander du frisk spinat med soppen. Dette må ikke være lenge i panna. Da mister den fargen og blir helt slapp.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Ca.600 gram ytrefilet (evt. 800 hvis storspisere)

1 pakke amadinepoteter
2 ss frisk timian
salt og pepper
3 fedd hvitløk

1 pakke frisk spinat
selvplukket skogssopp evt. kantarell fra butikk
2 ss soya saus
god olivenolje

3 dl fløte
4 ss sæter rømme
2 ss kalvefond
2 dl vann
1 ss røsvinseddik
1 ss bringebær
2 ss sukker