index

Tiramisu

Frukt og bær
Italiensk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Tiramisu til Marianne fra serien Klokka åtte hos meg, uke 3 - program 12. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

Krem:

  1. Pisk eggeplommene sammen med 3-4 spiseskjeer sukker, til  blandingen blir tykk og lysere i fargen.

 

Kjeks:

  1. Lag en kopp kruttsterk kaffe (lettest med pulverkaffe) og hell i et godt glass likør.
  2. Fingerkjeksene dyppes i denne blandingen og legges i bunnen av en form – eller i bunnen av porsjonsglass.

 

Blandingen:

  1. Kjekslag i bunnen og deretter et tykt lag med krem. Eventuelt kan du gjøre dette to ganger.
  2. På toppen et tykt lag med revet sjokolade.

 

Frukten:

  1. Jeg moset 2/3 av frukten med gaffel, litt sukker og saften av en halv sitron. Så satte jeg det i frysen og rørte rundt et par ganger under innfrysingen.
  2. Tok blandingen ut av fryseren og inn i kjøleskap før vi gikk til bords – slik at ”isen” ble ganske bløt.
  3. Serverte ”isen” i stor klatt ved siden av  Tiramisu’en og med friske frukter lett iblandet og på toppen. Akkurat denne delen kan selvsagt gjøres enklere….

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fingerkjeks (det går an å bruke cookies i stedet, men helst ikke)
Revet kokesjokolade
4 eggeplommer
Sukker
Et glass likør – helst kaffelikør eller appelsinlikør; ikke urtelikør
1 pakke Mascarpone (italiensk kremost – kan erstattes med Philadelphia, men helst ikke)
Jordbær, blåbær, bringebær og en halv sitron.