index

Thaisuppe

Fugl
Asiatisk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Thaisuppe til Sigrun fra serien Klokka åtte hos meg, uke 2 - program 7. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Kutt kyllingfilleter i litt store terninger
  2. Kutt løk i litt store biter
  3. Kutt sjampinjonger i to
  4. Kutt ferske sitrongress i 3 cm biter, press dem litt med siden av kniven så de gir mer aroma
  5. Kutt  galangal eller ferske ingefær til mynt-størrelser
  6. Kutt en bunt fersk koriander i 1-2 cm deler
  7. Hell Thai fiskesaus i kasserollen
  8. Hell kokosnøttmelk i kasserollen
  9. Putt sterk chilipaste, eller tørket knust chilli i kasserollen
  10. Putt corianderpaste i kasserollen
  11. Putt i sukker
  12. Putt en halv bunt fersk koriander i kasserollen
  13. Putt oppi sitrongresset
  14. Putt oppi galangalen
  15. Putt oppi bergamot, som rives i to med fingrene (eng: kafir leaves)
  16. Putt oppi ferske hele røde chilli
  17. Putt oppi kylling, løk og sjampinjong
  18. Når kyllingen er gjennomkokt, tilsettes limejuice, det røres rundt og settes på svak varme til servering umiddelbart
  19. Dryss til slutt over med resten av den ferske korianderen og de siste 8 ferske chilliene rett før servering
  20. Kan serveres med jasminris, men gjør seg også godt uten. Man trenger ikke spise det harde i suppa.

Serveres med Singha, thailandsk løve-øl, vann og brus, alt etter smak og behag.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 kyllingfilleter
1 kg løk
1/2 kg sjampinjonger
10 ferske sitrongress
2 galangal eller ferske ingefær
en bunt fersk koriander
ca 1 dl Thai fiskesaus
4 bokser kokosnøttmelk
2 ss sterk chilipaste, eller tørket knust chilli
2 ss corianderpaste
ca 1-2 ss sukker
en halv bunt fersk koriander
en liten pose, dvs ca 20 blader av bergamot
8-10 ferske hele røde chilli
ca 1 dl limejuice