index

Sjøkreps a la Mjøskysten

Sjømat
Under 15 minutter

Dette er oppskriften på Sjøkreps a la Mjøskysten til Dagfinn fra serien Klokka åtte hos meg, uke 6 - program 21. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Bland romtemperert smør med finhakket hvitløk og estragon. Smak til med salt og sitronsaft.
  2. Sjøkreps deles på langs. Ta ut magesekken (paven). Knekk klørne ved å slå forsiktig med baksiden av en stor kniv. Legg sjøkrepsen i en langpanne og ha på mase kryddersmør.
  3. Stek krepsen i stekeovnen med  bare grill eller overvarme på 200 grader i ca. 4-6 minutter avhengig av størrelsen på krepsen.
  4. Server med baguett eller ristet brød.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 fedd hvitløk
saft av en sitron
30 blad fersk estragon
2 ts salt
200 gram smør
4 sjøkreps