index

Pollo a la Nunez

Fugl
Spansk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Pollo a la Nunez til Claudia fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 3, som ble sendt på TV3 i 2009.

1. Forvarm ovnen til 220 grader.

2. Sett inn kyllingfiletene med diverse chilensk krydder, hvis man ikke har det, kan man bruke salt, pepper, paprika-og chilipulver.

3. Skjær alle grønnsakene i fine strimler, kutt soppen i passende biter.

4. Kutt chorizo-pølsene i små, serveringsklare biter. Smør en form med litt olje, og stek grønnsakene, soppen og kyllingen i 20 minutter på 220 grader. De siste 5 minuttene tilsetter du pølsene og steker videre sammen med grønnsakene.

 

Rødvinsreduksjon:

1. Jeg brukte kalvefond som jeg blandet ut med vann slik at det ble 3 desiliter væske. Synes selv at den smaker bedre ( mindre salt ) en bulljongterninger. Har man tid, er det selvfølgelig best å lage kraften selv, men,men.

2. Skrell ett hvitløksfedd og ha opp i en liten gryte sammen med kraften og  rødvinen.

3. Reduser til sausen blir tyktflytende. Ha oppi litt balsamicoeddik og litt sukker og reduser videre til sausen nesten " henger fast" i skjeen.

4. Kast hvitløksfeddet, det har nå gjort sin nytte.

 

Pommes Anna:

1. Kok potetene til de er nesten møre, avkjøl, og skjær dem i fine skiver.

2. Hvitløken finhakkes. Bland deretter med salt, pepper, hvitløk og olivenolje.

3. Smør en ildfast form, sett potetene i små varder og stek på 200 grader til de er klare.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kilo kyllingfilet
3 chorizo
2 løk
2 røde paprika
2 grønne paprika
2 gule paprika
1/2 kilo forskjellig sopp
2 fedd hvitløk
(rødvinsreduksjon)
1 fedd hvitløk
3 desiliter kalve-eller oksekraft
3 desiliter god rødvin
1 spiseskje balsamicoeddik
1 teskje sukker